Mieszanka do pieczenia ciastek cynomonowo-anyżowych - Fit-Hap Backmischung Leckerli - 160g
Mieszanka do pieczenia świątecznych ciastek cynomonowo-anyżowych dla psów i koni.
Opis
MIESZANKA DO PIECZENIA ZDROWYCH, ŚWIĄTECZNYCH PRZYSMAKÓW - DLA PSÓW - DLA KONI
Mieszanka naturalnych składników doskonale nadające się do przygotowywania zdrowych, świątecznych przysmaków dla naszych pupili: psów i koni.
Samodzielne pieczenie ciastek nie jest kłopotliwe, a jako przekąska dla psów i koni są one przyjemnością.
Zalety:
Możesz je upiec według gustu zwierzęcia i dodać jego ulubione dodatki do środka. Wiele kupowanych przysmaków zawiera barwniki, dodatki syntetyczne, konserwanty, a często nawet cukier, którego oczywiście nie używa się w domowych ciastkach.
Porada eksperta: w zależności od gatunku i preferencji czworonożnego towarzysza, mieszankę do pieczenia urozmaicaj indywidualnie, dodając mięso mielone, tuńczyka, startą marchewkę lub banany. Jeśli zmienisz przepis, powinieneś nieco zmienić ilość wody.
Skład: ciasto lniany, mąka orkiszowa, wiórki kokosowe, cynamon cejloński, wapno algowe, anyż, drożdże piwne, kiełki słodowe, mąka z wodorostów, mąka z pestek winogron.
Analiza składu: białko surowe 25,7%, tłuszcz surowy 11,4%, włókno surowe 7,2%, popiół surowy 5,2%, sód 0,057%.
Sposób użycia: całe opakowanie mieszanki na jedną porcję ciasta.
Sposób przygotowania:
W misce zmieszaj mieszankę z 30-50 ml wody i jajkiem i ugnieć ciasto. Ciasto należy rozwałkować na posypanej mąką powierzchni i wyciąć w dowolnym kształcie. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku z termoobiegiem 180 ° C, 190 ° C z grzaniem górnym i dolnym przez około 15-20 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia w piekarniku przy otwartych drzwiczkach.
Ponieważ ciasteczka wypiekane w domu nie zawierają sztucznych konserwantów, można je przechowywać maksymalnie 2-3 tygodnie (ciastka pełnoziarniste) lub kilka dni („ciasteczka mięsne”). Najlepiej przechowywać je w lodówce lub zamrażać w porcjach.